Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Het begeleidingsteam

Barend Princen schaatscoach Viviana RodriguezBarend Princen is coach en organisator van het Chileens schaatsproject. Hij werd in de loop der jaren ondersteund door andere coaches zoals Frank van Geet, Bob Kaper, Geert Aerts, Daan Rotier en Rens van Korven en de Stichting Skate Twice met mede-bestuursleden Peter van Boextel en Klaas Maaijen. De bijdrage aan dit project vindt volledig belangenloos en vrijwillig plaats.

Barend Princen

Barend Princen is trainer bij IJsclub Tilburg. Hij is bezig met de ST4 opleiding en trainer van de baanselectie Tilburg. Hij raakte meteen bij de komst van de Chilenen naar Nederland in 2012/2013 betrokken. Hij gaf training, coachte de rijders tijdens wedstrijden, nam ze mee naar natuurijs, Thialf Heerenveen en Erfurt. Hij is daarnaast trekker van het project en de fondsenwerving en heeft daarvoor de Stichting Skate Twice opgericht. Zoek je contact? Dan kan je hier terecht

Frank van Geet

Frank van Geet was als trainer van IJsclub Tilburg als één van de eerste trainers bij het project betrokken. Hij bracht de schaatsers de eerste kneepjes op het gladde ijs bij en besteedde ook de volgende schaatsseizoenen de nodige aandacht aan de Chilenen.

Bob Kaper

Bob Kaper is een zeer ervaren marathontrainer bij Ijsclub Tilburg. Hij is gepensioneerd en kan als geen ander de techniek analyseren hielp daarmee de Chilenen vooral overdag wanneer alle anderen begeleiders op hun werk zaten.

Daan Rotier en Rens van Korven

Daan en Rens zijn trainers van de Gewestelijke opleidingsploeg. Beide Chilenen trainend daar in 2015/2016 voor een belangrijk deel mee mee. 

Peter van Boextel en Klaas Maaijen

Peter van Boextel en Klaas Maaijen ondersteunen sinds het seizoen 2013/2014 het project, respecievelijk als coördinator richting rijders, trainers en gastgezin en als financiële man. 

 

Eerdere seizoenen

In eedrere schaatsseizoen waren naast bovengenoemde vrijwilligers Philo Mertens,  Dorry van Osch, Guust en Marion van der Steen als gastouders en Jolene Verbraak actief.