Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Het begeleidingsteam

Barend Princen schaatscoach Viviana RodriguezBarend Princen is coach en organisator van het Chileens schaatsproject. Hij werd in de loop der jaren ondersteund door andere coaches zoals Frank van Geet, Bob Kaper, Geert Aerts, Daan Rotier en Rens van Korven en de Stichting Skate Twice met mede-bestuursleden Peter van Boextel en Klaas Maaijen. De bijdrage aan dit project vindt volledig belangenloos en vrijwillig plaats.

Viviana Rodriguez

Viviana RodriguezViviana Rodríguez Rojas is 27 jaar, komt uit Santiago de Chile maar woont in Goirle en studeert in Tilburg. 

Ze wordt meestal Vivi genoemd wat in het Nederlands dan weer uitgesproken wordt als Bibi. Viviana is gaan schaatsen omdat het erg op skeeleren lijkt en omdat schaatsen een Olympische sport is. Ze vond het leuk om iets nieuws op te pakken en wat van de wereld te zien. Fijn vindt ze de hogere snelheid en de technische eisen die gesteld worden maken het uitdagend.

Claudio Sandoval

Claudio Sandoval, foto Barend Princen

Claudio Sandoval is 26 jaar, komt uit Santiago, Chili, maar woont nu in Reusel.

Claudio houdt van schaatsen omdat het erg op skeeleren lijkt. Wat hij mooi vindt is dat het nog sneller gaat en nog meer techniek vraagt. Claudio wil graag beter leren schaatsen omdat het een olympische sport is en uiteindelijk naar de Olympische spelen van 2018 wilde. Dat zit er helaas niet meer in omdat Chili nog niet is aangesloten bij de ISU. Uiteindelijk wilde hij graag een medaille winnen en mensen laten zien wat hij waard is.

Daniela Mella

Daniella Mella, foto Barend Princen

Daniela Mella is de enige junior van het groepje Chileense schaatsers. Ze woont in Santiago en is 24 jaar. Ze heeft begin 2013 3 maanden in het project geschaatst en ging toen terug naar Chili. Daniela was erg sterk op de langere afstanden. Ze gaf geen vervolg aan de profe van3 maanden en werd inmiddels moeder van een dochtertje. 

Paula Ruiz

tnDSC01909

Paula Ruiz is 29 jaar, woont in Santiago. De bijnaam van de explosieve en krachtige Paula is "Paula La Bomba" zoals Alberto Tomba, de oud skiër, "Tomba La Bomba" genoemd werd. Ze was zeer fel en explosief en had veel talent. Toch heeft ze geen vervolg gegeven aan de proef van 3 maanden in 2013. Ze is nu actief in de wielrennerij en zit in de nationale ploeg van Chili.