Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Rentree Viviana Rodríguez in Marathonpeloton

Marathon Breda Dec 2019 53De Chileense Viviana Rodríguez is na pechseizoen 2018-2019 terug in het marathonpeloton van de dames topdivisie. Vorig seizoen was ze er niet bij nadat ze in de zomer twee keer het slachtoffer was van een ongeval. In juni 2018 kwam ze al flink ten val tijdens een skeelerwedstrijd. En toen ze zich in augustus weer hersteld voelde en de training weer oppakte werd ze op de racefiets door een automobilist geschept. De hersenschudding die ze daarbij opliep kostte Viviana niet alleen haar schaatsseizoen maar ook een studiejaar. Maar nu is ze weer terug in het marathonpeloton. 

Viviana schaatst in 2019-2020 voor Leontienhuis 

Vorig seizoen zou Viviana uitkomen voor de ploeg van de door Ruud Aerts opgezette ploeg van sponsor IBR Investments. Uiteindelijk heeft ze geen marathons voor deze ploeg kunnen rijden. De sponsor is inmiddels gestopt maar voor het nieuwe seizoen kan Viviana toch weer aansluiten bij een leuke ploeg, namelijk Leontienhuis. Hoewel nog niet 100% hersteld kon Viviana voorjaar en zomer 2019 de training weer hervatten.  De eerste try-out in tijdens de openingsmarathon van Amsterdam verliep nog niet helemaal naar wens maar de marathon in Den Haag reed ze al helemaal uit. Dat is een goed begin. Maar Viviana kiest er voor om het allemaal niet te forceren.  Ze moet nog steeds verder herstellen en kiest er voor om het stapje voor stapje te doen. Dat betekent dat ze ook op tijd haar rust zal nemen en dat ze vooral veel plezier wil hebben in het schaatsen. Dat is de beste weg naar een volledig herstel. Zo hoopt ze weer helemaal terug te komen. Ze is in elk geval op de goede weg en daar is ze blij mee.

Studie aan de Tilburg University 

De Chileense Viviana Rodríguez kwam met kerst 2012 voor het eerst in Nederland. Na 3 proefseizoenen van 3 maanden richtte haar trainer Barend Princen uit Goirle in 2015 de Stichting Skate Twice op om haar de kans te geven in Nederland te studeren. Zo werd het schaatstraject ook een maatschappelijk traject gebaseerd op de vriendschappen die Viviana in Nederland opbouwde. Viviana toonde aan dat topsporters over veel discipline beschikken en liet goede studieresultaten zien. Ze rondde eerst succesvol haar bachelor Industrial Engineering af met een mooie stage bij voormalig marathonsponsor Ace/Artecef Pharmaceutical. Vervolgens zette ze haar studie voort aan de Tilburg University. Na de studievertraging als gevolg van het ongeval zit ze nu weer op schema om eind van het schooljaar 2019-2020 haar Universitaire Masterstudie in Accountancy & Finance af te ronden. Iets waar ze trots op kan zijn.