Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Viviana Rodriguez 26e in 200 kilometer wedstrijd op Weissensee

Viviana Rodriguez Chilean Skater 200 km nature ice WeissenseeViviana Rodriguez, de Chileense schaatsster, die in Nederland studeert en marathons schaatst is op de Weissensee als 26e gefinished in een wedstrijd op het allerhoogste niveau. In een loodzware wedstrijd wist ze de 200 kilometer in 6 uur 39 te voltooien. Een hele prestatie voor de Chileense zonder natuurijservaring die pas voor de 2e keer op de Weissensee aanwezig was.

 

Loodzware wedstrijd

De wedstrijd werd gewonnen door voormalig ploeggenote Anne Tauber die ook wel bekend is als mountainbiker. Zij gaat voor de Olympische zomerspelen in Tokyo van 2020 en won de slijtageslag naar de finish na 200 km. De editie van de 200 kilometer van 2018 werd gestart in een temperatuur van -10. Het ijs bestond veel uit sneeuwijs en was vrij zacht. Gedurende de dag liep de temperatuur op en werd het ijs zachter. Anne Tauber wist zich het best stand te houden in deze wederom zware editie. 

Bijzondere wedstrijd voor Viviana

Voor Viviana Rodriguez die hier maar kort achter finishte was het een bijzondere wedstrijd. In 2017 deed ze ook al mee. Als onervaren Chileense is Viviana niet gewend aan de vele scheuren in het natuurijs en was ze toen slachtoffer van menige valpartij. Door de zware omstandigheden reed ze toen op achterstand en werd ze na de doorkomst op 150 km uit de wedstrijd genomen. Toch wist ze zich toen al netjes als 38e te klasseren. 

In deze editie reed Viviana steeds vooraan mee. Bij 170 en 180 km reed ze nog bij de allervoorste maar de laatste kilometers verloor ze het contact met de koplopers. Maar ze wist nu voor het eerst een 200 kilometer uit te rijden en realiseerde daarmee meteen met een 26e plaats op het hoogste niveau. Aan de finish werd Viviana behandeld aan bevroren ogen. Daarvan zal ze een aantal dagen moeten herstellen.