Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Snel en comfortabel schaatsseizoen met Mapleskate

ClaudioMapleViviMapleNu het seizoen vrijwel voorbij is wordt het schaatsseizoen natuurlijk uitgebreid geevalueerd. Eén van de belangrijke aspecten bij het realiseren van alle vorderingen betrof het materiaal. Al wat jaartjes rijden beide Chilenen op de bekende " gouden" Maple Comet Steel onderstellen. Maar sinds het afgelopen seizoen rijden beide schaatsers op Maple Custom Boots. En dat droeg zeker bij aan hetr succes.

 

Steun van Stehman Sport in samenwerking met Maple Skate

Aangezien het Chileens schaatsproject een low budget project is was er steun nodig om beide schaatsers van maatwerk schaatsschoenen te kunnen voorzien. In de skeelersport is Maple in Chili al een zeer bekend merk. Paul Bos van Maple Skate is in Zuid Amerika een bekend gezicht en de eerste stap was dus snel gezet. Claudio Sandoval reed het afgelopen seizoen voor de Stehman Sport / Sponsorkleding.nl marathonploeg en daarom besloten beide partijen de handen ineen te slaan en de Chilenen met schaatsschoenen te steunen.

Bijzonder scanproces van Maple

Wie maatwerk schaatsschoenen bij Maple bestelt ondergaat een gavanceerd scanproces. Met een 3D scanner wordt de voet gescand. Het proces rond de maatwerk schaatsschoenen staat uitgebreid beschreven op Schaatstest.nl.

Eigen ontwerp schaatsschoenen

Claudio en Viviana maakten in de zomer hun eigen ontwerp van hun schoenen en bij de start van het schaatsseizoen lagen beide schaatsschoenen klaar. Alles met dank aan Stehman en Maple.

Comfortabel schaatsseizoen

Daar waar de schaatsers de eerdere jaren het schaatsseizoen met de nodige voetklachten beëindigden stonden de maatwerk schaatsschoenen nu garant voor een comfortabel schaatsseizoen met veel controle op het ijs. Beide schaatsers danken Maple en Stehman sport hartelijk voor hun steun.