Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Worldcup kwalificatie nadert

chileanskatersOnze Chileense schaatvrienden hebben vandaag in Inzell een mooie stap gezet richting Worldcup kwalificatie. Ondanks dat de luchtdruk met 1026 mb erg hoog was reden ze naar snellere tijden die in de buurt komen van Worldcuplimieten. 

Met PR's komen Worldcuplimieten dichterbij

Viviana reed na eenb PR op de 500 meter met 44.09 naar een mooie 4.33.54. Als ze daar nog 5.5 secondes afhaalt is dat genoeg voor individuele Worldcup kwalificatie. Eerder deze week reed ze al 2.12.  op de 1500 meter. Daar moeten nog ruim 2.5 seconde af om zich te plaatsen voor de massastart. Claudio Sandoval reed na een PR op de 500 meter met 40.50 naar een mooie 7.06.86 op de 5000 meter. Hij kwam van  7.17 en moet naar de 6.52.00 om zich individueel te kwalificeren voor de Worldcup. 

Oprichting schaatsbond Chili noodzakelijk

Beide schaatsers kunnen zo aan het begin van het seizoen tevreden zijn met deze resultaten die veel vertrouwen geven voor de rest van het traject.  We hopen dat de mensen in Chili deze resultaten ook zien en dat ze opschieten met het oprichten van een schaatsbond die ook aangesloten wordt bij de ISU. Eind maart 2016 is de deadline om de application bij de ISU in te leveren en mee te dingen voor een Worldcup plaats in het volgend schaatsseizoen. Het zou erg jammer zijn als Chili straks wel over schaatsers op het juiste niveau beschikt maar niet over een schaatsbond om deel te mogen nemen.