Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

KPN Marathonploegen voor beide Chileense schaatsers

claudio vivi bloemenClaudio Sandoval en Viviana Rodriguez zijn zoals eerder aangekondigd het komende seizoen te bewonderen in de landelijke KPN Marathons. Viviana rijdt in de dames Top-Divisie en maakt deel uit van het Dames Ace-team en Claudio komt in de beloftencompetitie uit voor het Sponsorkleding.nl team. Een mooie beloning voor hard werken in de laatste jaren. Nu de uitdaging om te laten zien dat er opnieuw progressie is. 

 

Zelf verdiende stap

Na goede successen in de regiomarathons en een paar goede trials in de landelijke marathons is dit een mooie volgende stap. De focus van het tweetal blijft gericht op het kwalificeren voor de Worldcup via een goede 1500 meter en/of 3000 meter voor Viviana en de 5000 meter voor Claudio. Ze zullen daarom een 8 tot 10-tal marathons op de baan te zien zijn en doen niet mee aan het natuurijsprogramma. Het programma wordt nog vastgesteld. 

IJsclub Tilburg opnieuw vertegenwoordigd in landelijke marathons

Ruud Aerts en Karen Teuling zijn recent gestopt met het landelijk marathons schaatsen. Met de deelname van Claudio en Viviana heeft IJsclub Tilburg opnieuw 2 vertegenwoordigers in het landelijk marathoncircuit. Ze volgen een sterk rijtje schaatsers op waaronder ook Bas, Gerben en Roel van Hest.

Ace-team voor Viviana

Viviana krijgt beennummer D90 in de dames top divisie en maakt deel uit van het Dames Ace-team, samen met Akke Pronk, Dominique van der Stelt en Laura van Ramhorst. Ploegleider is Benno Crombeen. 

Team Sponsorkleding.nl voor Claudio

Claudio gaat met beennummer B14 van start in de beloftencompetitie (1e divisie) onder leiding van de bezielende ploegleider Mario Donker. Zijn ploeggenoten zijn René Pruijssen en Harmen Benjert.