Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Prestaties Chileense schaatsers leiden tot deelname KPN Marathoncup

imageDe twee Chileense schaatsers die sinds de kerstdagen hun schaatscarriëre voorrtzetten hebben met hun eerste wedstrijdresultaten respect geoogst. Na goede resultaten in marathon en langebaanwedstrijden staan ze nu voor de volgende beproeving, de nationale KPN marathon in Tilburg. De resultaten bleven niet onopgemerkt en Viviana Roddriguez is daaarom uitgenodigd om bij  de dames in de hoogste divisie mee te doen. Claudio Sandovall mag deelnemen in de 1e divisie van de heren. Een overwinning is nog niet te verwachten maar wel een unieke kans om meee te doen en  te laten zien wat ze al kunnen. 

 

Viviana Rodriguez nam haar eerste marathon deel bij de dames D2 in de KNSB regio Zuid. Deze categorie rijdt samen met de heren C2. Ze won de  sprint van het peleton en daarmee bij de dames D2. Haar tweede marathon won  ze meteen bij de dames D1. 

 

Claudio Sandoval strijdde in twee C1 marathons mee om  de voorste plaatsen. Zat mee in  ontsnappingen en reed gaten dicht. In de eindsprint kwam hij steeds net wat tekort maar zijn klasseringen waren met een 9e en 3e plaats prima. 

 

Op de langbaan wist Viviana op de Ireen Wüst IJsbaan haar vorig sezioen in Heerenveen gereden PR's al te verbeteren. Claudio redde dat net nét niet maar kwam tot een evenaring.