Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Daniela Mella grijpt onfortuinlijk naast marathonzege in Breda

Finish Marathon BredaDe Chileense Daniela Mella greep tijdens de marathon van 1 maart in Breda op onfortuinlijke manier naast de eindzege. Nadat haar Chileense teamgenoten Viviana Rodriguez en Paula Ruiz in Tilburg en Eindhoven al een marathonzege mee naar huis namen wilde Daniela Mella in Breda voor de eindzege gaan.

Het Chileense dames schaatsteam reed gedurende de hele race attent aan kop en wisten de gehele wedstrijd te controleren. In de slotfase ging Daniela Mella aan kop van het peleton de laatste ronde in. Deze positie wist ze weliswaar tot aan de streep vast te houden. Ook de samengevoegde C2 en M2 heren  bleef ze voor. Haar teamgenoten Viviana Rodriguez en Paula Ruiz werden 2e en 3e. Helaas constateerde de jury dat er in de laatste meters contact tussen de rijders was. Dit werd geïnterpreteerd als "opduwen" en daardoor besloot de jury tot deklassering van alle 3 de rijdsters naar de 5e, 6e en 7e plaats. Jammer maar in elk geval toonden de Chileense dames aan dat ze ijzersterk reden en de snelste rijdsters van de avond waren.

Claudio Sandoval moest het in de heren C1 en M1 marathon opnemen tegen een blok van rijders uit de gewestelijke selectie en reed daarbij naar een verdienstelijke 8e plaats.