Chile Speedskating

CHILE SPEEDSKATING

Chileense schaatsers in Tilburg

Chileense Paula Ruiz wint regiomarathon Eindhoven

Paula Ruiz rijdt solo naar de kopgroep toeDe Chileense Paula Ruiz is pas sinds december 2012 bezig om te leren schaatsen. Als talentvol inline skater wil ze naar de Olympische spelen. Na diverse goede klasseringen in eerdere marathons won ze op 23 februari 2013 haar eerste marathon.

 

Paula Ruiz met bloemen na haar marathonwinstDe regionale damesmarathon was samengevoegd met de Heren C2 en M2. Toen halverwege de koers een 3-tal mannen 200 meter voorlag op het peleton reedt zij solo het gat dicht. Vervolgens pakte ze samen met deze mannen een ronde voorsprong en schuwde daarbij het kopwerk niet. De overwinning bij de dames was hiermee al zeker gesteld, maar de gretige Paula Ruiz ging voor de eer en wist ook de overall eindsprint te winnen. 

Haar Chileense teamgenoot Viviana Rodriguez wist met ruime voorsprong de sprint van het peleton te winnen en ook Daniela Mella eindigde voorin. Claudio Sandoval reed bijd e heren C1 continu voorin en finishte in het peleton. Joerec Cijsouw wist bij de heren C1 te winnen. Zie ook onderstaande video.